Sotrakystby.no – lær mer om Sotras urbane sentrum

Dersom du bor på Sotra vet du sikkert allerede mye om planene bak Sotra Kystby, hvis ikke skal vi her gi deg en liten innføring. Enkelt forklart er Sotra Kystby betegnelsen på et område som er under omfattende byutvikling på Bildøy og Straume som ligger i Fjell kommune på Sotra. Dette moderne og visuelt attraktive prosjektet vil omfatte både idrettsanlegget, industriparken og et tursted i sør, så vel som Fjell rådhus, Sartor Storsenter og den såkalte helselandsbyen, i tillegg til midtre Bildøy, Bildetangen og Straumssundet. Sartor Storsenter skal etter planen utgjøre selve sentrumet i kystbyen, etter planen Fjell kommune la i 2011.
Hva finner du på Sotrakystby.no?
Her på Sotrakystby.no vil du kunne lese mer om hvilke planer som skal iverksettes når Sotra Kystby skal bli en realitet. Dette er ikke bare nyttig informasjon for deg som bor på Sotra, men også for alle som besøker Sotra med jevne mellomrom, eller deg som skal til Sotra for første gang. Sotra, som er en øy like utenfor Bergen, kan by på vakker natur og forblåste berg i det viltre sjøområdet. Når kystbyen er på plass vil du imidlertid kunne nyte mye mer enn bare fiske og turer i naturen – dette blir et moderne shoppingmekka tilpasset det urbane mennesket.
Stor kapasitet
Under Sartor Storsenter vil det komme en parkeringsplass med hele 1 500 parkeringsplasser, noe som betyr at utendørsparkeringen som finnes i dag kan tas bort. Der parkeringsplassene pleide å være, skal det i stedet komme brede og stilige gågater med sykkelsti. åpne møteplasser og fortau. Senteret vil også utvides med flere butikker, egen kino, restauranter, servicebygg, boliger og selvfølgelig kontorer. Kystbyen vil med andre ord ha stor kapasitet med plass til mange mennesker og biler, noe som vil bidra til å øke tilflyttingen til Sotra – en øy der innbyggerne tradisjonelt sett har blitt sett på som «striler».
250 nye boliger


Her på Sotrakystby.no vil du blant annet kunne lese mer om de omtrent 250 nye boligene som skal komme i Sotra Kystby. Dette er et spennende prosjekt som det er høye forventninger til, og de som flytter inn i boligene vil kunne nyte utsikt til sjøen ettersom boligene er direkte tilknyttet sjøkanten med egen båthavn og kai. De nye boligene vil komme helt fra Straumssundet til Bildetangen, noe vi tror vil bli en stor suksess. Hvem vil vel ikke bo i de kystnære strøkene på Sotra, samtidig som gode shoppingmuligheter, lege og lignende kun er et steinkast unna?
Idretts- og aktivitetsanlegg
Fjell kommune har store visjoner for Sotra Kystby, og tror at kystbyen vil kunne få Norges kanskje fineste aktivitets- og idrettsanlegg. Blant annet vil det i Straume Idrettspark komme en flerbrukshall, så vel som tre utendørs fotballbaner, baner for sandhåndball, en svær innendørs fotballhall og turløyper på 3,5 km. Her vil det komme aktivitetstilbud for alle og enhver – både unge og gamle vil kunne komme i god form når anlegget åpnes. Vi krysser fingrene for at dette blir en suksess, og at tiltaket kan bidra til å gi bedre folkehelse blant alle beboerne på Sotra og i omegn.
Lev urbant i det kystnære landskapet
Hovedvisjonen bak Sotra Kystby er at menneskene skal kunne nyte de urbane tilbudene samtidig som de har nærhet til den flotte naturen Sotra har å by på. Her på Sotrakystby.no vil du kunne lese mange spennende artikler om de ulike planene Fjell kommune har for Sotra Kystby, slik at du får oversikt over det kommende området. I mange byer er det mangel på natur og frisk luft – men dette vil nok aldri bli et problem for dem som bor i Sotra Kystby, det er vi ganske sikre på. Vi venter i spenning til den vakre kystbyen står klar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *