Sotra Kystby tilbyr en vakrere hverdag

Knappe femten minutter fra Bergen ligger Sotra. Her bygges en ny by i skjærgården, omgitt av sjø og natur. I planleggingen settes det fokus på visuell sammenheng, bærekraftige løsninger, og best mulig tilrettelegging for det økende antallet beboerne og besøkende. Her kan du blant annet vandre langs havnepromenaden, gå på cafe på den sentrale festplassen, eller handle på et av Norges største kjøpesentre. I tillegg tilbyr byen et stort mangfold aktivitetstilbud både for store og små. Her satses det på både idrett og kultur, og om du heller ønsker deg ut av sentrum finnes det flertalls flotte turer å ta i nærområdet.
Sotra satser på din helse
Kystbyen Sotra legger til rette for å megle mellom den sårbare naturen og de urbane elementene i utbyggingene sine. Det jobbes for å skape grønne soner med estetisk verdi, og en helhetlig sammenheng med de allerede eksisterende bostedene i nærområdet, samt som det skal satses på mer miljøvennlige løsninger som geo-energi og kollektivtransport for en effektiv og enklere hverdag. Byen skal være en kombinasjon av at du kan drikke kaffe latte på kafeen, og spise kortreist mat fra den lokale bonden. En annen prioritert et fremtidsrettet helse- og omsorgstilbud, hvor både fysisk og psykisk helse skal ivaretas.
Mangfold
Nærområdet rundt Kystbyen Sotra er sett på som noe av det vakreste vi har i Norge. Derfor er det viktig å samarbeide med naturen og bevare det vi har, samtidig som vi bygger ut byene for fremtiden. Så hva mener du at vår by skal fylles av? Fornyingen og utbyggingen av Kystbyen Sotra er en unik mulighet til å bli en del av visjonen til en helt ny by. Samtidig som over 4 000 bosteder skal bygges på Bildetangen skal det gjøres plass for kultur, miljø og nytt næringsliv. Veiledere, arkitektur-byrå og lokalmiljø jobber gjennom hele prosessen sammen for å utvikle den beste planen for nye Sotra.
Transport
Det er klart at Kystbyen Sotra og alle nye bebyggelser skal være tilpasset transport med bil, kollektiv, sykkel og til fots. Noe av dette vil vi klare ved å bygge underjordiske parkeringshus og fjerne bilene fra gatene. Bredere veier og sykkelstier vil også gjøre fremkomst for både En utbyggelse av kollektivtransport vil også gjøre reise mellom og innad byene enklere, og gjøre Kystbyen Sotra til knutepunktet for transport. Kun femten minutter unna Bergen sentrum åpner dette for at du kan leve litt mer landlig, samtidig som du aldri går glipp av fordelene med å bo i en by.


Byliv
Med nye Sotra vil du kunne dra fordelene av å bo både landlig og midt i en moderne bykjerne. Ved de nye utbyggelsene som Bildetangen vil en sentrumskjerne med kafeer, restauranter, kultur, parker, hoteller og næringsliv bli prioritert, men i nærheten vil du også finne kjøpesentre som Sartor Kjøpesenter. En utbygging for å utvide kjøpesenteret med kino, restauranter og parkeringsplasser under bakken er også i planene. En felles samlingsplass i form av Straume Idrettspark er også i tilgjengelig. Denne Idrettsparken er for all idrett og har også en lysløype med utvidet turområde som gjør naturen lett tilgjengelig for alle.
Bildetangen
Bildetangen er den nyeste visjonen til Kystbyen Sotra. Kun et lite steinkast fra Sartor senter vil du finne det idylliske kystområdet som snart blir til en av vestkystens vakreste bydeler. Her skal regionen bygge ut for å være i forkant av en økende befolkning og behov for næringsliv og arbeidsplasser. Bildetangen vil etter utbygging romme 4 000 nye bosteder og rom for natur, miljø, kultur og et voksende næringsliv. Byggingen starter opp i 2023, noe som gir lokalmiljø og potensielle beboere rom til å komme med egne ønsker og visjoner om hvordan den perfekte Bildetangen skal se ut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *